Honda noviteti za 2017. na sajmu motocika EICMA u Milanu

09.11.2016.

Potpuno novi X-ADV i 25 godina Honde CBR1000RR zvijezde hondinog štanda na EICMA sajmu u Milanu...

Honda noviteti za 2017. na sajmu motocika EICMA u Milanu
City Adventure koncept

Honda X-ADV

Inovativni X-ADV uspješno kombinira avanturistički duh i praktičnost na svim terenima. Praktičan i udoban za urbanu vožnju gradom, ali i za zahtjevnije vikend izlete. Honda X-ADV je potpuno novi motocikl, koji na vrlo uspješan način nastavlja hondinu tradiciju pronalaska inovativnih načina da kreira proizvode koji će spremno odgovoriti današnjim potrebama i načinu života klijenata.

Riječ je o maksi skuteru u kombinaciji s maksi endurom s fantastičnim tehničkim specifikacijama zahvaljujući ojačanoj šasiji, upside down produženoj vilici, četveroklipnim kočionim klještima. S izrazito performantnim 745 cc dvocilindričnim agregatom te automatskim (dvostruka spojka) DCT mjenjačem. X-ADV opremljen je podesivim vjetrobranom na 5 nivoa. Dok je prostor ispod sjedala rezervirano je za off road kacigu.

Honda CBR1000RR Fireblade

Povodom 25 godina od početka prodaje ovog revolucionarnog modela, Honda je predstavila dvije nove verzije SP modela i S2 modela. Od početka prodaje Fireblade modela, težina, upravljanje i agilnost uvijek su bili na vrhu Super Sport liste prioriteta. U skladu s tradicijom 'potpune kontrole' Fireblade SP modela za 2017. godinu, fokus je na odnosu snage i težine, smanjenoj težini od 15 kg i većoj snazi od 8kW. Rezultat je bolji odnos snage i težine od 14%.

Fireblade SP i SP2 modeli za 2017. godinu ulaze u 'Novu fazu potpune kontrole' s kompleksnim paketom elektronske opreme, razvijene na osnovu Honde MOTOGP RC213V-S motocikla za serijsku proizvodnju.

Honda CRF 250L i CRF250 Rally

Godinu dana od predstavljanja CRF100L Afrike Twin Hondina off road obitelj dodatno je ojačana za 2017.godinu. Svi CRF modeli obećavaju avanturu te posebna iskustva u vožnji, koji daju najbolje od sebe tamo gdje asfalt završava. Novitet za 2017. godinu je Euro 4 norma, agregat ima više snage zahvaljujući novoj usisnoj klapni. Izmijenjenoj usisnom i ispušnom sistemu. Dok se njegov dizajn bazira na čistokrvnim R modelima.

Obitelj CRF sada ima potpuno novog člana, inspiriran CRF 450 motociklom za utrke. CRF250 Rally nudi više off road performansi, zahvaljujući spremniku od 10 l, prednjim većim kočionim diskom, dužim hodom prednje vilice i višim odmakom od tla. Oplemenjen 'Dakarski stilom' – zaštite za ruke i viši vizir koji nude veću zaštitu od vremenskih neprilika.

Honda CB650F i CBR650F

Četverocilindrični naked CB650F nastavlja hondinu tradiciju modernih stilskih motocikala. S balansom visoko performantnih agregata i agilnim šasijama. Za 2017. dobiva nova osvježenja koji mu omogućuju da bude još oštriji sa stavom pravog uličnog borca.

Novi usisni i ispušni sistemi povećavaju krajnju snagu za 3 kW s kraćim omjerima u mjenjaču te povećavaju performanse u srednjem režimu rada. Nota motora je jača i glasnija, dok nove SHOWA prednje vilice, obnovljeni kočioni sistem i orijentirana vožnja prema naprijed pospješuju agilnost. Novi agresivniji stražnji kraj stavlja motor u prvi plan, dok led svjetla daju motoru modernu tehničku notu.

Isto tako osvježen je i model CBRR650F.Njegov redizajn nudi bolje aerodinamične performanse - obnovljeni oklopi nude bolja aerodinamična svojstva,a izgled je agresivniji i kompaktniji koji uvelike podsjeća na CBR1000RR Fireblade za 2017. godinu.

Honda Vision, Forza 125 i SH125i

Tri Hondina najprodavanija skutera dobivaju značajna poboljšanja za 2017.godinu

Vison sada koristi hondin ESP - poboljšani Smart Power - agregat, koji poboljšava okretni moment i snagu u cijelom rasponu okretaja. Prostraniji prostor za noge, izmijenjeni položaj za stopala i novi držači poboljšat će udobnost. Kočioni sustav i ovjes također su poboljšani. Kompletan redizajn rezultirao je modernijem izgledu.

U Europi najprodavaniji premium 125 skuter je Forza 125, vrhunske specifikacije i performanse poboljšane su uz korištenje Honda Smart Key sustava, naprednim stražnjim ovjesom i novim Michelin City Grip gumama.

Skuter s 17'' kotačima i ravnom podnicom SH125i – europski je najprodavaniji 125 skuter u 2016 godini – nudi se s Honda Smart Key sustavom za 2017.godinu. Novi dizajn i svjetla u LED tehnologiji odišu s dodatnim sportskim i elegantnim izgledom.