Ultimativni GT skuter Forza 300

17.04.2019.

Potpuno redizajniran i još savršeniji skuter Honda Forza 300 apsolutno dominira u svojoj lakoj, kompaktnoj i sportskoj klasi.

Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2019.
Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2019.

Najnovija Forza 300 ističe se prvenstveno impresivnim, sportskim izgledom te čvršćim i oštrijim dimenzijama u odnosu na prethodnika. Smanjen je osovinski razmak i dužina, uži je, ali s većom visinom sjedišta zbog bolje preglednosti. Lakši je za 12 kg što itekako doprinosi agilnosti i vrhunskim performansama Forze 300.

Forza 300 s Honda upravljanjem okretnim momentom (HSTC) - po prvi puta na Honda skuteru nudi potpunu kontrolu trakcije.

Novi električno podesivi vjetrobran pruža maksimalnu zaštitu od vjetra pri brzini ili ultimativnu slobodu u gradskoj vožnji.

Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2019.

Redizajnirani instrumenti pružaju dodatne informacije u digitalnom formatu kao podrška analognim brojčanicima, dok su sva svjetla LED tehnologije.

Ispod sjedišta se mogu smjestiti dvije integralne kacige, a moguće je podijeliti prostor za odlaganje prtljage, u prostor za kacigu i manje torbe. Opremljen je i praktičnom ACC utičnicom za punjenje mobilnih telefona.

Forza 300 je opremljena Smart Key sustavom za dodatnu praktičnost i sigurnost. S ovim sustavom dok se ključ nalazi u vozačevom džepu moguće je pokrenuti motor, otključati sjedalo, pretinac za gorivo i kofer.

Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2019.

SOHC 279cc vodom hlađen agregat prilagođen je za zabavu. Nudi snažna, a ujedno nježna ubrzanja zahvaljujući V-matic prijenosu. Forza ima veću krajnju brzinu bez žrtvovanja svog ugleda za štedljivim skuterom. Može prijeći i do 350 km s punim spremnikom goriva.

U usporedbi s prethodim modelom, 25 mm je kraći. Visina sjedala povećana je za 62 mm do 780 mm dok je položaj u vožnji prirodno uspravan, čime se doprinosi odličnoj preglednosti. Širina upravljača je sada 755 mm, 2 mm uža od prethodnika, s prednjom širinom od 580 mm i širinom ogledala od 860 mm, navedene dimenzije olakšavaju provlačenje kroz gradske prometne ulice. Iznimno izdržljive teleskopske vilice od 33 mm imaju dvostruke stražnje amortizere.

Cijena Forze 300 s koferom iznosi 48 000 kn.