Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2018.

7.11.2017.

Honda je na sajmu motocikala EICMA u Milanu predstavila svoje novitete za 2018. godinu.

Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2018.
Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2018.

Pet potpuno novih modela, dva redizajnirana modela te dva koncepta perjanica su Honde na ovogodišnjem sajmu. Noviteti obuhvaćaju širok raspon od 125cc do novog GL1800 Gold Winga.

CB1000R, CB300R i CB125R donose novi dašak naked izgleda

CB1000R dolazi s jedinstvenim novim smjerom dizajna te potpuno novim identitetom ''Neo Sports Cafe'. Potpuno novi smjer, kojeg odlikuje minimalistički i moderan stil s dozom sportskog nakeda, čiji je krajnji rezultat požuda gdje god se pojavi. CB1000R ima smanjenu težinu za 12 kg, i jaču snagu za 15 kW u usporedbi s prethodnom generacijom što je rezultiralo poboljšanim omjerom snage i težine za 20%.

Novi CB300R i CB125R stvoreni su za zabavnu vožnju. Krasi ih agilnost i visokoturažni agregat. Oba motocikla su opremljena vilicama s visokim specifikacijama 41mm upside down vilicama te stražnjom suspenzijom s mogućnošću štelanja, radijalno montirana četvroklipna kliješta te ostale razne značajke koji se inače nalaze na puno jačim motociklima . Poput LED osvjetljenja, LCD instrument ploče te naprednog ABS-a.

Honda je u top 20 svjetskih brendova

Redizajnirani Africa Twin dobiva novi 'avanturistički sportski izgled'

CRF1000L Africa Twin obilježava 30-tu obljetnicu dolaska u Europu. Odlikuje ga retro boje po uzoru na izvorni model. Novi model je napravljen s idejom idealnog motocikla za cestu i off road avanturu. Novi model ima veći spremnik goriva od 5,4, vilice dužeg hoda, povišenu poziciju vozača, grijane ručke, te mnogo novih zaštita za motocikl, ali i za vozača. Najveća značajka su izmjenjive mape upravljanja motora kao i usis i ispuh s kojim je dobiven jači odziv u srednjem režimu.

X-ADV spremniji nego ikad za off-road akciju

Nakon što je 2017. napravio 'oluju' na tržištu, prodano je blizu 10.000 primjeraka u prvih 8 mjeseci prodaje, Hondin ''SUV motocikl' koji se odlikuje udobnošću skutera s dinamikom pustolovnog motocikla za 2018. još je opremljeniji za off road avanture.

Honda noviteti na sajmu motocikla EICMA 2018.

GL1800 Glod Wing premijerno u Europi

Potpuno novi GL1800 Gold Wing premijerno je predstavljen u Europi na EICMA 2017. Sinonim za dugotrajnu udobnost, luksuz i kvalitetu više od 40 godina novi Gold Wing u potpunosti je nov motocikl. Postao je oštriji, lakši i kompaktniji. Monumentalni šesterocilindrični ravno postavljeni agregat sad je opremljen s četiri ventila po cilindru te električnim upravljanjem gasa i 4 različita moda rada. Honda Selectable Torque Control te Hill Start Assist sustavom.

Gold Wing jedini je motocikl na svijetu koji u ponudi ima zračni jastuk. Potpuno nova, treća generacija Hondinog jedinstvenog prijenosa dvostrukog kvačila sa sedam brzina savršeno će se uklopiti s mogućnostima Gold Winga.

Honda je u top 20 svjetskih brendova

Evolucija NC serije

NC750X, NC750S, i Integra od 2018. Dostupni u izvedbi 35 kW će biti dostupni vozačima A2 dozvole. Sva tri modela dolaze sa više postavljenim limitatorom okretaja za 900 okr/min te dopuštaju maksimalno iskorištavanje performansi u visokom režimu okretaja. Svi modeli su opremljeni Honda Toque kontolom (izmjenjive mape rada motora).

Dvije konceptne verzije motora s velikom poviješću

Uz nove modele, Honda je u Milanu predstavila i dva koncepta. Monkey 125 te koncept Super Cub 125 čiji je klasik prošlog mjeseca dosegnuo 100 milijuna prodanih primjeraka.

Ova koncept verzija piše novu povijest Super Cub-a, te je ultra moderni podsjetnik na njegovu trajnu privlačnost.