Honda CRF1000L Africa Twin u salonima

29.01.2020.

Za mnoge najbolji adventure-bike na tržištu stigao u Honda prodajne salone.

Honda CRF1000L Africa Twin u salonima
Honda CRF1000L Africa Twin u salonima

Model za 2020. Je snažniji, lakši i brži

Honda je odlučila odličan motocikl napraviti još savršenijim, te je za sezonu 2020. Africu Twin dodatno unaprijedila.

Africa Twin sada ima obujam od 1084 ccm (raniji model 998 ccm) te razvija 102 KS (ranije 95 KS) i 105 Nm (ranije 99 Nm). Već sada ispunjava normu , a zahvaljujući novom IMU-u (Inertial Measurement Unit) Honda Africa Twin je opremljena iscrpnim paketom elektronike i pomagalima poput tempomata koji je dio serijske opreme.

Novost je 6,5" TFT ekran osjetljiv na dodir s integriranim Apple CarPlayom, bluetooth konekcijom za Andoid i iOS. Ukupno je na raspolaganju šest modova vožnje (četiri imaju prethodno podešene nivoe snage, kočenja i ABS-a za različite opcije vožnje: Tour, Urban, Gravel i Off road. Dva korisnička moda omogućavaju vozaču osobnu kombinaciju navedenih parametara. Isto tako tu su CORNERING ABS za zavoje, kotrola trakcije (HSTC sa sedam razina podešavanja), wheelie control i rear lift control. U Ponudi je i dalje model s DCT mjenjačem, a novost je da sustav prepoznaje vožnju u zavoju. Dual LED svjetla su dio serijske opreme dok u ponudi dodatne opreme postoji opcija nadogradnje quickshifterom.

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports također je prošla kroz modifikaciju. Dobila je još veći spremnik goriva 24,8L s dometom od preko 500 km. U potpunosti je opremljen za duga putovanja s podesivim vjetrobranom u pet stupnjeva, tri stupnja podešavanja zakretnih svjetala, tubless gumama. Adventure Sports dolazi s opcionalim podesivim ovjesom Showa Electronic koji omogućava savršenu vožnju bez obzira na uvjete na cesti. Isto tako od sada nudi nižu poziciju sjedenja, umjesto 900 do 920 mm, sada sjedite na 850 do 870 mm od tla.

Africa Twin i "Adventure Sports" za 2020. Su lakši, snažniji i opremljeni vrhunskom najnovijom tehnologijom s još jasnijim osobnim identitetima. Spremni da vozačima pruže optimalnu opremu za svladavanje svih avantura, od terenske staze pa sve do s kraja na kraj kontinenta.

Od 2016. Honda je prodala više od 87.000 Africa Twin. S novim modelom u čiji je razvoj implementirano 21 novi patent, Honda namjerava privući na tisuće novih kupaca i predstaviti im bezbroj iskustava koja slave život, a omogućena su korištenjem "True Adventure" motocikla.